Viihtyisä ja toimiva makuuhuone

Makuuhuone on paikka, jossa vietämme ison osan vuorokaudesta. Sen vuoksi on tärkeää, että makuuhuone on viihtyisä ja toimiva. Makuuhuoneen sisustaminen kannattaa aina aloittaa tärkeimmästä eli vuoteesta. Se on pitkäaikainen kumppani ja arvokas ostos, joten valintaan kannattaa käyttää hiukan aikaa ja vaivaa. Perehdy, tutki ja vertaa vaihtoehtoja ja materiaaleja. Furmuksen nettikaupasta löydät alati kasvavan valikoiman laadukkaita sänkyjä eri hintaluokista.

Runkopatja on eniten myyty vuodetyyppi, eikä turhaan. Se ei vie ahtaissa tiloissa ylimääräistä tilaa, ja siinä ei ole kovia reunoja, joihin voisi kolhia polviaan. Leveät ja korkeat jenkkisängyt ovat mukavia ja muhkean näköisiä, mutta vaativat ympärilleen enemmän tilaa kuin tavalliset runkopatjat. Näyttävällä sängynrungolla ja siihen sopivalla mukavalla patjalla taas saat helposti ilmettä pienempäänkin makuuhuoneeseen ilman muita näyttäviä kalusteita. Furmus verkkokaupasta löydät sekä kotimaisia näyttäviä sängyn runkoja kuin eri hintaisia runkopatjoja ja jenkkisänkyjäkin. Kaikki makuuhuoneen kalusteet löydät täältä.

Huomionarvoisia vinkkejä makuuhuoneen sisustamiseen:

  • Sängyn sijaaminen ja makuulle käyminen sujuvat hyvin, kun sängyn molemmille puolille jää vähintään puoli metriä tilaa. Tyylikäs sängyn pääty ja kauniit tekstiilit viimeistelevät näyttävän petauksen. Katso näyttävät sängynpäädyt täältä ja valitse omasi.
  • Jos makuuhuoneessa on tilaa, niin sängyn viereen kannattaa sijoittaa pieni yöpöytä tai yöpöydät molemmin puolin sänkyä. Yöpöydälle saat sijoitettua herätyskellon, kännykän, lukemista tai mitä ikinä tarvitsetkaan sängyssä käden ulottuville. Käy valitsemassa makuuhuoneeseesi sopiva yöpöytä täältä.
  • Tunnelmaa ja väliaikaista laskusijaa esimerkiksi vaatteille tai päiväpeitolle antaa kivasti nojatuoli. Valitse makuuhuoneeseen sopivan kokoinen nojatuoli. Liian iso nojatuoli vie makuuhuoneesta tilantuntua ja saattaa heikentää toimivuutta.
  • Työpisteen sijoittaminen makuuhuoneeseen ei ole välttämättä huono asia, jos kalusteet valitaan tunnelmaan sopiviksi. Kaunis toimiva sivupöytä ja pieni kaunis tuoli riittävät, jos tarve työpisteelle on hetkittäinen.
  • Kattovalaisin antaa yleisvaloa, jota tarvitaan siivotessa ja vaatekaapilla käydessä. Tunnelma on helppo luoda esimerkiksi tyylikkäillä seinävalaisimilla. Makuuhuoneen valaisimet kannattaa valita siten, että siivotessa ja muuten enemmän valoa tarvittaessa saat riittävästi valoa hyvällä yleisvalolla, mutta nukkumaan käytäessä ja rentoutuessa saat luotua pienemmillä valoilla rauhoittavan tunnelman. Makuuhuoneeseenkin sopivat valaisimet löydät täältä.

Toivomme kaikille lukijoille rentouttavaa ja mukavaa vuotta 2018! Furmus.fi nettikaupassa on nyt Tammiale, kaikki Iltatähti-, Dream- ja Visco Deluxe -sängyt -10 % tammikuun loppuun asti. Uudet Kiteen Huonekalutehdas Oy:n kotimaiset massiivikoivuiset sängynrungot ovat nyt saatavilla furmus.fi nettikaupasta, käy valitsemassa itsellesi sopiva. Odotettavissa on tammikuussa myös uusia tuulia sänkyvalikoimaan. Pidä itsesi ajan tasalla seuraamalla Furmuksen some-kanavia.